• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size

A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


Családos csoport

„A föld tele van szeretettel” - Ez állt azon a kártyán, amikor az első református bibliaórán részt vettem. Ezt akkor nem nagyon hittem el.  Felnőtt fejjel keresztelkedtem meg, azért választottam a református közösséget, mert a férjem és a gyermekem is református, így nem volt kérdés, hogy ha egyszer Isten felé fordulok, akkor a református közösséget választom.

Ahogy telik az élet azt kell, hogy mondjam egyre nagyobb nehézségekkel kell megküzdeni. Egyre nagyobb terheket cipelünk, cipeljük a fájdalmat, a bizonytalanságot, a kilátástalanságot, a félelmeket és mindeközben szeretnénk jól érezni magunkat az életben. Nem könnyű. Sokan nyugtatókkal élnek, vagy az alkoholba menekülnek, ami hosszú távon csak tovább rombol, de van egy olyan megoldás, amitől szebb lesz élet. Amitől jobban érezhetjük magunkat. Ez pedig a hit, és a közösség.

Mindannyian Istennek háttal születünk” ezt mondta nekem Ritter Nándor lelkész, aki a csütörtöki bibliaórákat vezeti. És valóban Istennek háttal éltem addig, egyedül küzdve az életem adta nehézségekkel, félelmeimmel, bánatommal. Egyedül küzdöttem meg édesapám halálával, a magánnyal, amikor még nem voltam házas, és később a házasságom nehézségeivel. Nem volt könnyű, sőt inkább csak emésztettem magam.

A keresztelkedésem után eljöttem a bibliaórára, mert egy hosszú és nehéz betegség megijesztett. Megéreztem, hogy milyen törékeny az életem. És abban a végső elkeseredésben Istenhez fordultam.  Valami olyasmit gondoltam, hogy ha megkeresztelkedem, akkor talán kapok egy-két piros pontot Istentől, ha találkozom vele. Azonban egészen más történt velem. Piros pontok helyett megnyugvást, vigaszt, barátokat és szeretetet kaptam. Már nem vagyok egyedül, és már az élet adta nehézségek sem olyan nehezek. Mindezt a bibliaóráknak köszönhetem, amelyet Ritter Nándor vezet.

Minden csütörtök délután a bibliaórán feldolgozunk egy örökérvényű történetet a bibliából. Ezek a történetek nagy igazságokat írnak le, segítenek megéretni, hogy hol hibázom az életemben, vagy egyszerűen csak figyelmeztetnek, mit kerüljek el. És ha kérdésem, vagy kételyem van, mindig kapok rá választ, mert az óra további része barátságos beszélgetésből áll. A beszélgetés során segítünk egymásnak megérteni a történetet, ezen keresztül a mindennapi életünk részévé tenni azt.

Minden órát közös énekkel kezdünk, amit Ritter-Mészáros Ida gitárjátéka kísér és ezzel, sokkal szebbé, élvezhetőbbé teszi az énekünket. Az énekeket mi választjuk. Mindenkinek sorra kerül a kedvence. A közös ének, az ige és az azt követő közös ima segít közösséggé formálni ezt a kis csapatot. Az óra vége felé igekártyát húzunk, ez számomra „varázslatos” mert mindig olyan igét húzok, amire a lelkemnek szüksége van.
Az óra a Betlehem kapuja játszóházban van, ezért sokan elhozzák a gyermeküket is, amíg tart az óra, addig ők kedvükre játszhatnak. Sokszor otthon sütött házi sütit is hozunk, ettől és a sok beszélgetéstől igazi baráti társasággá lettünk és szeretettel várunk Téged is, aki megnyugvást, szeretetet, békességet keresel az életedben.

Nagy Krisztina

 

 

"Erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál."

/Példabeszédek 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable