A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


Cserkészek téli tábora
There are no translations available.

 

Téli cserkésztábor a Mátrában

 

Sátorral azért hideg lett volna a 30 centis hóban, de a Hidegkúti turistaház puritánsága kárpótolta a természet közeli életérzést. Feladat így is akadt bőven, a fűtést és az ellátást éjjel-nappal magunknak kellett megoldani.

 

A kecskeméti 121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat már korábban is szervezett téli túrát, de ez volt az első 4 napos táborunk, amikor a repkedő mínuszok között is teljesen önellátó módon elvonultunk a civilizáció elől. A 2013. február 7-től 10-ig megrendezett cserkésztábort a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram támogatta, így lehetővé vált, hogy a baráti részvételi díjat a zordabb körülmények között is fenntarthassuk a 38 résztvevőnek (külön segítve a nagycsaládos cserkészeinket).

 

Már a tömegközlekedéssel való utazás is sok izgalmat tartogatott számunkra, a legközelebbi buszmegálló pedig 3 km-re volt a turistaháztól, így onnan gyalog folytattuk utunkat teljes menetfelszerelésben. A csapat jól állta a sarat a 300 méteres szintemelkedőn is.

 

Napközben nagyrészt a természetben voltunk, hócsatáztunk, csúszkáltunk, tájoltunk, nyomoztunk, valamint tettünk egy hosszabb túrát a Kopasz-hegyre, ahonnan a tiszta időnek köszönhetően gyönyörű kilátás nyílt a havas téli tájra. Beszélgetésekre is jutott idő, átnéztük a mindennapi időbeosztásunkat és elgondolkodtunk arról, hogy mit is jelent számunkra a cserkészet.

 

A korai sötétedés megkötötte a kezünket a kinti programok terén, azonban a vetélkedők, a közösségi, a társas- és a kártyajátékok remek szórakozási lehetőséget adtak a petróleum lámpák sárgás fényében. Volt éjszakai túránk is (a csúcson láthattuk a környező települések fényeit) és még egy – a cserkésztáborokból elengedhetetlen – esti tábortüzet is tartottunk a hóban, sok mozgással és forró teával. Az utolsó napunkat pedig egy beszélgetős teaházzal koronáztuk meg, ahol végre az aznap délután készített süteményeket is el lehetett fogyasztani. A hosszúhétvége után elfáradva, mégis az élményekkel feltöltődve indulhattunk neki újra a monoton hétköznapoknak.

 

A tábor hangulatát remekül visszaadják a fényképeink, melyek a galériánkban a http://vetessy.hu/galeria/2013/Teli-cserkesztabor---Hidegkut/ oldalon tekinthetőek meg.

 

Forrás: http://vetessy.hu/hirek/Ilyen-volt-az-elso-teli-cserkesztaborunk

Galéria megtekintése

 

 

 

 

"The name of the Lord is a strong tower: the upright man running into it is safe."

/Proverbs 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable