• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size

A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


Adventváró gyülekezeti délután

 

Múlt szombaton adventváró gyülekezeti délutánon találkozhatott a gyülekezet apraja-nagyja és mindazok, akik gyülekezetünk bármely intézményén keresztül kapcsolódnak hozzánk. Az előzetesen beérkező jelentkezések és az előző évek tapasztalata alapján (miszerint évről évre többen vesznek részt ezen a délutánon) a szervezők már eleve két helyszínben gondolkodtak. Eddig gyülekezetünk Tóth Endre terme adott otthont ezeknek az alkalmaknak, de idén már előkészítettük az Újkollégium dísztermét is, számítva arra, hogy a gyülekezeti terem szűkösnek bizonyul az adventezők részére.

Hála Istennek, nem szégyenültünk meg ebben a bizakodásunkban! A kezdés előtt 10-15 perccel már látni lehetett, hogy tánc nélkül is kirúgnánk a Tóth Endre terem falát, ha ott maradnánk. Így a délután 2 órai kezdés már a díszteremben történt mintegy 250 résztvevővel. A köszöntés után Barócsi Edit, gyülekezetünk egyik hitoktatója tanított éneket, majd a résztvevők csoportokba szervezése következett. A legkisebbeknek gyülekezetünk két „nagy-ifise” tartott gyermekmegőrzést. A nagyobb gyermekek és a felnőttek pedig 8 tevékenység közül választhattak.

A kiskonviktusban Pálné Lencsés Szilvia és segítői asszisztálásával adventi koszorúk készültek. Megszámolni sem tudtuk, pontosan hány adventi koszorú készült. Egy biztos, 60 db. adventi koszorú-alap fogyott el a közös raktárból. Az ügyes-kezűek foltvarrást tanulhattak Török Piroskától a Tóth Endre teremben, mellettük pedig csuhéból készültek karácsonyi díszek Lovász Ibolya vezetése alatt. Akik a betlehem-készítést választották, megtudhatták, hogy miért pont egy fél kenyér volt az alapja a munkájuknak.

Bárdos Péterné Edit vezetésével nem csak a betlehemi istálló, de a karácsonyi történet szereplői is életre keltek a gyermekek keze munkája nyomán. A mézeskalácssütés idén is hatalmas siker volt. 40 gyermek és jó néhány anyuka szorgoskodott a nyújtódeszkák és a sütők körül. Még órák múlva is érezni lehetett a mézeskalács-illatot a tankonyhában és környékén! Külön köszönet a helytállásért Molnárné Krisztának és segítőinek! Kabai Virág, diakónusunk és Vincze Árpád, iskolalelkész önismereti játékokat vezetett egy főleg fiatalokból álló kis csoportnak. A sportolni vágyókat pedig Általános Iskolánk két tormatanára, Várnagy Kinga és Balog Csaba mozgatta meg jó alaposan az Újkollégium tornatermében. Az elcsendesülni vágyókat Fodor Attila és Fodorné Ablonczy Margit várták, és vezették végig egy adventi imaösvényen.

 

Másfél óra elteltével ismét összegyűltünk a díszteremben. Bár tetemes mennyiségű sütemény és rágcsálnivaló gyűlt össze, hamar végeztünk vele. Utána még tovább tartott a beszélgetés, a gyerekek felszabadultak szaladgáltak a folyósón. A nagy létszám ellenére valóban „családi” hangulatúvá vált a délutánunk. Fél 5-kor a tanult énekkel és imádsággal zártuk a délután „kollégiumi” részét, hogy aki tud, még átérjen a templomba a gyülekezeti evangelizációra.

Pintér Nóra

lelkipásztor

 

 

 

"Erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál."

/Példabeszédek 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable