A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


Tésztakészítők szolgálata
There are no translations available.

A Tésztakészítés Titka

Novemberi ködös szombat reggelen, a karácsonyi vásár előtt három héttel, fiatal- és idősebb asszonyok igyekeznek megrakott kosarakkal és szatyrokkal az Újkollégium árkádja alatt. A Tóth Endre gyülekezeti terembe mennek. Kosaraikban kötények, kézi ruhák, jó éles kések, nyújtó és daraboló gépek vannak, meg egy kis kolbász, kenyér, paprika, paradicsom.

Mert a jó, és kitartó munkához energia is kell, korgó gyomorral nem lehet tésztát készíteni. Amíg kirámolják a kosarakat, addig mások felteszik a teavizet, a kávét. Örömmel köszöntik egymást és az új asszonyokat is, akik tanulni jöttek a tésztakészítés tudományát.

Ki gondolta volna, hogy mennyire fontos a tészta megfelelő összegyúrása, pihentetése, vagy a nyújtás utáni szárítás. Hogyan lehet egy szál késsel hajszál vékony cérnametélteket gyorsan, egyformára vágni, ujjdarabolás nélkül?

Előző nap már előkészítették a termeket a munkákhoz. Egyikben gyúrják a tésztát, a másikban nyújtják és szárítják, a harmadikban darabolják és csoportosan szárítják. Többféle tésztát készítenek: cérnametéltet levesbe, lebbencsnek valót, apró tarhonyát, csuszatésztát stb. Milyen jó is ez nyáron, amikor sok éhes gyermeket kell megetetni Emmausban!

Milyen jó, hogy a menzán ilyen finom tésztákból főzik a mákos tésztát! Milyen jó, hogy karácsonyi ajándék is tészta lehet a szegényebb testvéreink számára!

A munkát mindig áhítat előzi meg. Bizony tudnunk kell, hogy kinek adjunk hálát, hogy mindig van liszt, tojás, só… és sok segítő kéz.  

Mondhatná bárki is, minek van szükség erre a szolgálatra. A mai világban, amikor mindent meg lehet venni készen is. Igaz, nem olyan finom, de csak ki kell bontanunk egy zacskót és beledobhatjuk a forró, lobogó vízbe és kész. Mennyi időt takaríthatunk meg így!

Többen viszont úgy gondoljuk, ez a közösségi szolgálat is többről szól: együtt lehetünk Istennel és egymással. Megismerhetjük a tésztakészítés titkát. Elcsenhetünk némi fortélyt az idősebbektől, hogy mi is továbbadhassuk lányainknak a titkot: az együttes munka, az anyag szeretetét, a mosolyt és nevetést. Közben kezünk alatt átalakul a liszt tésztává, és tudjuk, hogy mit tettünk bele. A szívünket.

Minden karácsonyi vásár alkalmával árulnak az asszonyok a Kiskonviktusban és ott minden tészta családjára talál.

Hívogató plakát letölthető itt.

 

 

 

"The name of the Lord is a strong tower: the upright man running into it is safe."

/Proverbs 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable