• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size

A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


Ifjúsági csoport

Barta András

Az élet örömeivel betelve, ott álltam magamba zuhanva minden átmulatott éjszaka után, és azt kérdezgettem: „Hová lettek a tegnapi élményeim?” Mint homok folyt ki markomból az, amit előző este megszereztem. Vágytam többre, valami értékesre. 20 éves voltam, amikor ezt megtaláltam. Terheimtől, megszabadulva egy új életet kezdtem. Addig azt hittem, hogy sok barátom van, de attól kezdve, sok testvérre leltem, olyanokra, akik olyanná lettek, mint a vérszerinti testvérem. Közösségre leltem, amelyben nem kell vagánynak lenni, sőt, inkább hozhatom azt aki vagyok igazán. És ez az egyszerűség sokkal élhetőbb élet, mint bármilyen nagyvagány élet, melyben csak bábu vagyok.

Ez az én bizonyságtételem, erre szeretném elvezetni azokat, akik szeretnék megismerni Őt, aki engem is olyanná formált, amilyen igazán lehetek, és értékes része a társadalmunknak. Nem én vagyok az, aki képes értékessé, hasznossá tud tenni, csupán eszköz vagyok az Úr kezében, hogy segítselek elvezetni Őhozzá, aki a Fej, aki Ura mindennek és mindeneknek! Ő formál, és olyanná tud tenni, ami neked és környezetednek a legjobb!

Barta Szilvia

Nem volt igazi jövőképem, célja az életemnek, csak túlélni akartam, nem láttam lehetőséget arra, hogy értékes életet tudnék élni. Kiskamasz koromban nagy terveim voltak, majd arra kellett eszmélnem, hogy nincs igazság! Lehet, hogy van egy csomó adottságom, de ez senkit nem érdekel, szüleim egyszerű emberek, nem tudok kitörni.

Pedig igyekeztem mindenkinek megfelelni, szüleimnek, tanáraimnak, testvéreimnek, barátaimnak.  Magamban úgy gondoltam, mivel mindent, ami tőlem telik megteszem, segítek, ahol csak tudok, engedelmesebb vagyok korosztályomhoz képest, nem veszek részt rossz dolgokban, nem keveredek rossz társaságba, jó vagyok. Vártam, hogy ezt mások is vegyék észre, de ez többnyire elmaradt.

Nehéz időket éltünk, a Szovjetunió széthullott, Ukrajna nem bírt talpra állni, a kárpátaljai magyaroknak talán annyi esélye sem volt, mint azelőtt. Szüleim elveszítették munkájukat, négy gyermeket nem volt egyszerű nevelni, és még voltak problémák a családban, édesanyám beteg lett, édesapám szerencsejátékkal próbálkozott pénzhez jutni, ami persze nem ment, sokat nélkülöztünk, de hála az Úrnak, mivel falun éltünk, soha sem éheztünk.

Ebben az időben kerestek fel az Őrtorony társaság tagjai. Édesanyám mindenbe próbált kapaszkodni, hogy kilábaljunk a gödörből, vonzotta a „boldogok leszünk a földi paradicsomban és a nem szenvedünk semmiben szükséget” kijelentések. 12 éves voltam ekkor, én is vágyakozva hallgattam, de egy idő után elfogott a félelem: mi lesz velem, ha addig, míg ez eljön, meghalok? Akkor kezdtem rendszeresen imádkozni. Édesanyám sok kis imádságot tanított, így volt, amibe kapaszkodjam, és egy idő után görcsösen. Úgy gondoltam, Isten biztosan megsegít, mert imádkozom, és persze jó is vagyok.

Egy ifjúsági táborban az Úr szabadulást hozott félelmeimtől, és rámutatott, milyen is vagyok valójában. Ott értettem meg, hogy csak akkor szólíthatom Istent Atyámnak, ha az Ő gyermeke vagyok. Le kell tennem bűneimet, amiről azt gondoltam nincsenek, de az Úr megmutatta, tévedtem. Egyik percről a másikra nehezedett rám minden bűnöm, ami elviselhetetlenné vált, de ott volt az Úr Jézus, hogy máris levegye rólam az összes bűnömet, terhemet. 1994 nyarán vett fordulatot az életem, megismertem Jézust, mint Megváltómat, azóta pedig követem, mint Uramat. Van célja és értelme az életemnek, tudom, hogy értékes vagyok, mivel Isten alkotott, szeret és elfogad, sőt fejleszt, foglalkozik velem. Nem mindig egyszerű az életünk a családommal, nem mellesleg négy gyermeket kaptunk ajándékba az Úrtól, de tudom, hogy nem vagyok egyedül. Az Úr Jézusra számíthatok minden helyzetben, a hétköznapi életben, amikor meg kell állni a helyemet, mint anya és feleség, és a szolgálatban is (Vasárnapi Iskolai Szövetség), a gyermekek és a fiatalok között.

______________________________________________________________

 

Papp Attilának hívnak, 185 cm vagyok és 28 éve élek. Ám valójában mindig is gyermek voltam és az is maradok. A méret nem minden, a játékosság a fontos. Így játszunk sokat. Gyermekekkel, felnőttekkel, szerepekkel. A hit viszont nem játék! Azt megéljük. Közösségben! Kicsikkel és nagyokkal, de mindig Krisztus tanít és csak Ő van középen. Rá figyelünk, mert megfeledkezünk magunkról a jelenlétében. Ezzel a szellemiséggel vezetem a 10-12 éves áldott jó korosztálynak az ifijét mely a MINIFI névre hallgat, vezetek 18 évesekből álló fiúknak is Bibliakört, sőt ovisoktól 8. osztályosokig hetente hittan órát is tartok! Hiszem, hogy az Úr hívott el erre a szolgalatra. Hogy milyen lesz? Majd kiderül!

________________________________________________________________________

 

Sipos Rita Veronika vagyok, 16 éves, Keresztény. Szeretek gitározni, énekelni, igazából mindent nagyon szívesen csinálok. Nagy programszervező vagyok, határozott egyéniség Jelenleg a katonatelepi ifit vezetem Holló Milánnal, amely második éve nyitja kapuit.

Keresztény családban születtem, ahol az ökumenizmus fontos szerepet játszik, és ezt is szeretném tovább vinni.

Rendszeresen veszek részt ifjúsági, gyülekezeti alkalmakon, igyekszem másokat is erre bátorítani.

Célom az ifjúság lelki fejlődése, Isten jobbani megismerése.

________________________________________________________________________

 


Áldás békesség, sziasztok!

Szikora Bella vagyok.  A Refibe járok már 11 éve. Amióta az eszemet tudom mindenem volt a sport de úgy látszik Istennek más terve van/volt velem.  Bezárt előttem egy ajtót de kinyitott egy másikat, mégpedig a Refifi vezetését. Zömében 13-14 éves fiataloknak tartok ifit,  de barátságok miatt idősebbek is járnak hozzám.  A mi ifink egyfajta kikapcsolódás ahol együtt lehetünk Istennel,  jókat beszélgetünk és közben jót szórakozunk. Nagyon hálásak vagyunk, hogy lehet ez a kis közösség. És azt szeretnénk hogy minél több emberhez eljusson Isten szeretete.

________________________________________________________________________

 

Weiner-Legeza Luca vagyok. Nagy család gyermeke, ráadásul ikertesóm is van, úgyhogy lételemem közösségben lenni. 13 éves koromban ajándékozott meg Isten hittel, azóta a társaság-szeretetem az ifikben, egyetemi gyülekezetben, baráti társaságokban mutatkozik meg. Nagyon fontosak nekem a barátaim, családom, gyülekezetem, és a jelenlegi ifim (pénteki 14-18 éveseknek, és a Kedd25+) is. Február vége óta élünk itt Zolival, megszerettem ezt a várost. Remélem, veled is hamarosan találkozhatom!

________________________________________________________________________

 

 

Sziasztok!

Weiner Zoli (Weini) vagyok. Jézus Krisztust gimis koromban ismertem meg, a Szigetszentmiklós-Újvárosi Református gyülekezetemen és a Református Fiatalok Szövetségén keresztül. Megragadott, és azóta is nagyon hálás vagyok, hogy Vele élhetek, Őt követhetem. Feleségemmel, Lucával együtt jelenleg hatodéves egyetemi hallgatók vagyunk, lelkésznek tanulunk, és a gyakorlati évünket töltjük Kecskeméten. Februárban költöztünk ide. A pénteki ifit vezetjük (14-18 éveseknek), de időről-időre a többi ifiben is felbukkanunk. :) Remélem, találkozunk!

 

 

"Erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál."

/Példabeszédek 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable