A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


Sajtófigyelő - A Vajdasági Fecske havilap írja a VII. Szeretet-hétről
There are no translations available.

EGY HÉT A SZERETET JEGYÉBEN

Ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek (Fil 2, 2)

2009. augusztus 3-a. A vajdasági csoport kisbusza megérkezett Bácsfeketehegy központjába, ahonnan hat gyermek (Kecskeméti Klementina, Tóth Erzsébet, Török Noémi, Eper Áron, Tóth Ármin, Úrfi Zoltán) és két felnőtt vezető (Pál Eszter és Lénárd Valentína) elindult a Kecskeméttől 14 km - re elhelyezkedő Emmaus házba, az immár negyedik alkalommal megrendezendő Szeretet- hétre.

Már megérkezésünk első pillanataiban éreztük azt, hogy gyönyörű egy hetet fogunk együtt eltölteni testvéreinkkel. És valóban: Isten áldása, a gyerekek és vezetőik kedvessége, és a természet közelsége tényleg emlékezetessé tette számunkra az ott eltöltött napokat. A tábor résztvevői Kárpátaljáról, Erdélyből, Partiumból és innen, Vajdaságból érkeztek. Így mindenkinek lehetősége nyílt az ismerkedésre, barátkozásra.

A kecskeméti szervezők: Terényi - Kelemen Éva, Vass - Eysen Ábel és Hodánics Tamás református lelkész igyekeztek mindent megtenni azért, hogy jól érezzük magunkat. Fáradozásukat ezúton is köszönjük!

A napok reggeli áhitattal indultak, melyek a vezetőknek szóltak. Az ébresztőt és a reggelit követően előadásokat hallhattunk. Minden nap más volt az előadások témája: istenszeretet, testvérszeretet, hazaszeretet, egyházszeretet... Ezt csoportbeszélgetések követték. A gyerekek három csoportra lettek osztva korosztály szerint, ezáltal könnyebbé és oldottabbá váltak a beszélgetések. Minden csoportnak két felnőtt vezetője volt, ők vezették a beszélgetéseket. Ebéd után a délutánok leginkább különböző foglalkozásokkal teltek: csuhé angyalka- , szeretet tarisznya-, szeretet sütemény készítés, íjászkodás, valamint különböző sport foglalkozások várták az érdeklődőket. A nap leginkább film nézéssel, táncházzal és vetélkedőkkel zárult.

A csütörtöki nap városnézéssel telt, amely során bejártuk Kecskemét központját, megnéztük legfontosabb látnivalóit, a városházán pedig a gyerekek még a polgármester székébe is beleülhettek. A nap végén pedig csobbantunk egyet a medence vizében.

A Szeretet - hét vasárnapi istentisztelettel zárult, mely során a kárpátaljai Seres János esperes hirdette az igét.

Úgy érezzük, sikerült a gyermekek szíveibe elvetni az ige magját, mely később majd Isten dicsőségére gyümölcsöt tud hozni.

Íme néhány mondat a Szeretet - hétről, mely a gyerekek tollaiból származik:

• Nagyon örülök, hogy megismerhettem új barátomat, Márkot! Az ő otthona is tele van szeretettel, mint az enyém.

• Mikor haza értem a Szeretet – hétről, olyan volt, mint egy álom, amiből akkor ébredtem fel.

• A Szeretet – hét számomra egy csodálatos élmény volt.

• Este új barátommal beszélgettünk a családjainkról és arról, hogy a nagy távolság ellenére, hogy folytatjuk majd barátságunkat.

• Számomra nagyon érdekes volt minden, és sokáig fogok még emlékezni erre a kirándulásra.

Végezetül szeretnénk köszönetet mondani a Feketicsi Református Egyháznak és a kecskeméti református gyülekezetnek, melyek anyagilag hozzájárultak az útiköltségünk

fedezéséhez.

Lénárd Valentína

 

 

 

"The name of the Lord is a strong tower: the upright man running into it is safe."

/Proverbs 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable