A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


Mozgó-élet-képek
There are no translations available.

  Mi kell egy jó film megnézéséhez?

Mindenek előtt egy jó film! - amit a jelenlegi filmrengetegben nem is könnyű megtalálni.

A film, kultúránk szerves része lett. Életünk minden területére kiterjedő témákat érint. Sokszor az élet nagy és nehéz kérdéseit feszegeti. Keresztyén emberként felelősségünk, megtalálni és megmutatni a módját, hogy a filmnézés az igazán jó szórakozás mellett értékes időtöltéssé válhasson, valódi kikapcsolódást és lelki épülést jelentsen.

Többek között ezek a gondolatok motiválták a filmklub életre hívását, mely „Mozgó-élet-képek” néven jött létre. A keresztyén filmklub célja, hogy egy filmen keresztül az adott történet lényegét megfogalmazzuk, megmérve azt a Szentírás mérlegén, és annak pozitív gondolatait akár saját életünkre vonatkoztassuk. Mindezt közösségben! A filmklub mindenki számára nyitott. Olyan találkozóhely, amely lehetőséget ad arra, hogy meghívjunk olyan barátokat, munkatársakat, akik nem járnak rendszeresen templomba, vagy gyülekezeti alkalmakra, de nyitottak Isten igéje iránt. A jézusi példa minden élethelyzetre ad választ és megoldást. A beszélgetés során ezt a választ keressük. Mit üzen a mai kor emberének Krisztus? A beszélgetések során mindenki megfogalmazhatja érzéseit, észrevételeit.  Közösen beszélgetünk a filmről, értékeljük azt, és így alkalmunk nyílik egymás megismerésére, építésére.  

Nagyon jó dolog az is, hogy a szülőknek nem kell aggodalmaskodni gyermekeik elhelyezéséről, hiszen egy időben a felnőttek programjával, őket is szeretettel várja a játszóház, ahol az ő korosztályuknak megfelelő mesefilmet nézhetnek, és egy kedves, szolgálatkész anyuka viseli gondjukat.

A fenti sorok nem csupán tájékoztatásul szolgálnak, annál inkább bátorításul mindenkinek, aki érdeklődik a program iránt. Megéri eljönni!

 

 

 

"The name of the Lord is a strong tower: the upright man running into it is safe."

/Proverbs 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable