A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


KRIK: Téli kirándulás Szőcön
There are no translations available.

Kövér egerek a tanyán (2010. 01. 22-24.) avagy a KRIK télen is kirándul

A Kecskeméti Református Ifjúsági Közösség január 22-én az egyházközség kisbuszával és az ifi oszlopainak (Ádám és Kata) autójával elindult, hogy felfedezze a Szőc melletti tájakat. Egy igazán jól felszerelt kulcsosházban, becsületes nevén a Kövér egér tanyán szálltunk meg 2 napra 13 – an. (Lehet, hogy „a róka nem utazik…”, de azért somfordált egy ravaszdi a ház körül.)

 

Érkezés után természetesen a ház levegő- hőmérsékletének megfelelő szintre emelése után Istennek az úton is megtartó kegyelmét megköszönve láttunk hozzá szendvicseink elfogyasztásához. Ezen az estén ki-ki ágyba dugta saját magát, s nem kezdődött heves activity-csata, ahhoz mindenki fáradt volt. Miután ki-ki elszenvedte az egyes szobákra jutott csapásokat (ki a hideget, ki a büdöset), másnap reggeli és egy kis megbeszéléssel egybekötött rövidke áhítat után elindultunk, hogy vaddisznókkal küzdve, fenyveseken, havasokon, félrevezető közlekedési táblák övezte úton, némelyek hógolyók zápora alatt felfedezzük a dabosi templomromot, mely igen messzire, 4 km-re volt a szálláshelyünktől. Mire visszatértünk, előőrsünk már szorgoskodott azon, hogy a házat újra befűtsük, s meleg eledelt varázsoljunk asztalunkra.

 

A finom paprikás krumpli el is készült, s el is fogyott! A délután folyamán jókat beszélgettünk, kipihentük a délelőtt fáradalmait. Úgy 5 óra tájban sajnos Katától, Ádámtól, Adéltól és Petitől meg kellet válnunk, ők haza indultak, de csak miután jelképesen megnéztünk két sajátkészítésű filmet – e csapatépítő tréning meglehetősen jól sikerült. Esti áhítatunk a Királyok első könyvének 19. fejezete alapján zajlott. A beszélgetés igen komoly témához kanyarodott, de dűlőre jutottunk és az este végül vidám játékba torkollott. Volt itt tehén, kenyérpirító, repülő és „hozzásimulás”, mutogatás, rajz, de főleg nevetés. 11-12 óra tájban mindenki nyugovóra tért, másnap reggel a ház kitakarítása után haza indultunk, délután 2-re meg is érkeztünk.

Úgy gondolom, mindenki számára jó közös élmény és kikapcsolódás volt e kis téli kiruccanás
 

 

 

"The name of the Lord is a strong tower: the upright man running into it is safe."

/Proverbs 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable