A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


A Vég Mihály énekkar fellépése Budán
There are no translations available.

A Budapesti Történeti Múzeumban 2010. február 14-én, vasárnap 14.30 órakor a kecskeméti Végh Mihály Énekkar szolgáltatta a kórushangverseny soron következő műsorát. A műsorban elhangzott Cl. Goudimel 31. zsoltára, Osváth Viktor: Jézus Krisztus, szép fényes hajnal, J.S. Bach: Ezrek ajkán, Énekeskönyvi énekek: Emlékezzünk ez napon 351., Az Úristent magasztalom 273., Ó, népeknek megváltója 302., J.S. Bach: Jöjj, népek megváltója, Húsvéti próza a Spáczai- Graduálból, Krisztus feltámadott, Cl. Goudimel: 98. zsoltár, Osváth Viktor: Krisztus dicsérete, Gárdonyi Zoltán: Sztárai 34. zsoltára. A műsorban közreműködtek: Lakó Sándor Kamarazenekar, Róbert Gábor ny. főisk. tanár vezetésével és Hámori Áron, nagy tehetségű, ifjú harsonaművész palánta közreműködésével. A kórust vezényelte: Mikesi Tibor, a Kecskeméti Református Egyház kántora. A hangverseny helyszíne a Budavári Palota „E” épület, kitűnő akusztikájú Barokk csarnokában volt. Ennek köszönhetően az énekkar eddigi egyik legjobb teljesítményét nyújtotta, egy jól sikerült, gyönyörű hangzású, vidám hangulatú hangverseny keretén belül.

Hazafelé az énekkar megtekintette a hazai román építészet egyik legszebbnek mondható műemléktemplomát, a Bercsényi utcában található, Skanzen melletti, Ócsa büszkeségének tartott Református templomot. Az épület több mint 700 évet élt át. Falainak egyes téglái még látták a Tatárjárást, az Árpád-kori Magyarországot, a törökök uralmát, a Habsburg uralommal kapcsolatos eseményeket. Évente turisták tízezrei látogatnak el ide határon belülről és kívülről. Baloghné Judit, a templom idegenvezetője órákon keresztül tud beszélni az épülettel kapcsolatos eseményekről. Amit talán érdemes itt megemlíteni, a teljesség igénye nélkül, hogy 1773-tól 1777-ig gróf Teleki József lelkes támogatásával sikerült rendbe hozni, és Isten szavának hallgatására alkalmassá tenni, valamint adományából készült el a mai barokk szószék és az orgonakarzat. A templomot 1986-tól nyolc évre bezárták, hogy a mai kifogástalan formájában elkészülhessen. A gyülekezet 1994-ben kapta vissza megújult templomát. A megszépült templom Európa Nostra- díjat kapott, mely által Európa örökségének méltó tagjává vált.

Napjainkban egy négyrészes filmsorozat készül Ken Follet A katedrális című regényéből, mely várhatóan 2010. végén lesz látható világszerte a televízióban.

Meg kell említenünk a templom csodálatos akusztikáját. Amíg élt, Gregor József, kiváló bariton operaénekesünk egyetlen évet sem mulasztott el, hogy ne adjon hangversenyt itt. Kihasználva ezt a csodálatos adottságot, az énekkar is elénekelt néhány darabot a repertoárjából. Fantasztikus volt!

Istennek hála, szerencsésen, lelkiekben és testben gazdagon tért haza az énekkar. Ehhez hozzájárult Mészáros János is, a kecskeméti református konviktus vezetője, aki pogácsával, üdítővel és kávéval látta el a kórust. Köszönjük szépen!

Oberfrankné Győrfi Edit

 

 

 

"The name of the Lord is a strong tower: the upright man running into it is safe."

/Proverbs 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable