• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size

A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


Hősökre emlékezetünk

Május utolsó vasárnapján azokra a hősökre emlékeztünk, akik a legdrágább kincset, az életüket áldozták egy szebb és élhetőbb Magyarországért.

A mi életünk abban a múltban gyökerezik, amelyben Ők éltek, dolgoztak és meghaltak. Jelen nem létezik az Ő áldozatuk nélkül. Jövőnk sem lehet, ha nem állunk meg a kegyeleti emlékhelyük, a sírjuk előtt, hogy néma főhajtással a Himnusz és a Szózat elénekelésével, kegyelettel emlékezzünk rájuk.

Fát ültettek ők, amely a tisztahitű erkölcs és becsület fája. A hit és a szeretet fája. A dolgos hétköznapok és a másik ember iránti tisztelet fája. Ezt a fát kell nekünk gondozni, ápolni, hogy gyümölcse az emlékezés felelősségét tovább éltesse bennünk és a jövő nemzedékében.

A Kecskeméti Református Egyházközség és a Honvéd Hagyományőrző Egyesület immár sok éves hagyományként az ünnep előtti csütörtökön 13 órakor tartotta a Hírös Temetkezési Kft. Által üzemeltetett és nagyon szépen rendben tartott 230 éves Budai –úti Református Temető hősi parcellájában a megemlékezést és koszorúzást.

 „NYUGOSZNAK ŐK A HŐS FIAK, DÚLÓ CSATÁK UTÁN NYUGOSZNAK ÉS SÍRJUK FELETT, HŐ EMLÉKEZÉS SZÁLL.”

Olvashatjuk az életnagyságú katonai szobor talapzatának négyzetes oszlopán. A szobrot Héjjas Mihály, a kecskeméti Pinceszövetkezet évtizedeken át volt elnöke készítette az első világháborúban meghalt fia emlékére. A körülötte lévő sírjeleken ötven ismert személy neve olvasható.

A részvevők között voltak leszármazottak, tisztelgők, az Egyesület és az Egyházközség vezetői, presbiterei, a Református Általános Iskola és a Református Gimnázium tanulói, a környéken működő oktatási intézmények népes küldöttségei, akik koszorút, virágot helyeztek el az emlékmű előtt.

Igei szolgálatot Varga Nándor elnöklelkész végzett. Ünnepi beszédet Sikari Kovács Béla, a Kecskeméti Lokálpatrióták Egyesületének elnöke tartott. A trombita szólót magyar Katonadalokból – Vigyázz! És Takarodó! – Vörösmarty Máté, a Református Gimnázium 10.a osztályos tanulója fújta.

 

 

 

 

 

 

 

A műsorban elhangzott Petyovszki Zita, a Bólyai János Gimnázium 10.d osztályos tanuló tolmácsolásában Radnóti Miklós: Tajtékos ég című verse.

A Kecskeméti Református Egyházközség Kecskeméti Vég Mihály Énekkara előadásában hallhattuk Gárdonyi Zoltán: Kánon október hatodikára című kórusművét.

Megható és igazán méltó megemlékezésnek voltunk tanúi.

dr. Tiba István

Még több kép látható a GALÉRIÁBAN.

 

 

"Erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál."

/Példabeszédek 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable