• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size

A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


Kékkereszt csoport

"Segíts ki minket a nyomorúságból, mert emberi segítség hiábavaló!" (60. Zsoltár 13. verse)

 

A Kecskeméti Kékkereszt Csoport a Magyar Kékkereszt Egyesület egyházközségünkben működő prevenciós, segítő, utógondozó- és rehabilitációs csoportja.

A városban és a régióban a káros függőséggel, elsősorban az alkohollal küzdő szenvedélybetegeknek nyújtunk segítséget a leszokásban, az absztinenciában, és támogatjuk a problémában érintettek családtagjait, barátait…

Sokan vannak, akik szeretnének megszabadulni az alkohol-, gyógyszer- és játékgépszenvedélytől, a dohányzástól, talán csalódtak önmaguk akaratában, vagy eredménytelenül próbáltak ki több módszert, és már nem tudják kihez forduljanak segítségért. A kékkeresztben alkalmazott  "terápia" a szenvedélybetegek lelki- és testi gyógyulását oly módon segíti, hogy a keresztyén hitben megismerteti velük Isten szabadító erejét, segítségét. A káros függőséggel küzdő ember számára az élet értelmét szenvedélye jelenti. Ahhoz, hogy a függőségben tartó szenvedélyét elhagyja, olyan új értékeket kell számára mutatni, amelyek alkalmasak arra, hogy egész életét betöltsék, és így kényszer nélkül, önként fordítson hátat korábbi életének.

Éppen ezért a hozzánk forduló gyógyulni vágyók számára mi nem elvonó, hanem hitre segítő, ajándékozó kúrát javaslunk: egy olyan teljes és tartalmas élet lehetőségét, amelyben nincs többé szükség a szenvedély nyújtotta testi-lelki egészséget romboló "örömökre". Bibliaórával egybekötött alkalmainkon erről a lehetőségről esik szó, erről folyik a beszélgetés a résztvevőkkel. Igyekszünk minden oldalról megmutatni azt a lehetőséget, amely valódi értelemmel és tartalommal töltheti meg mindennapjainkat, hogy ne maradjon minden a régiben.

A gyógyulni vágyókat igény szerint tovább segítjük alkohológiai szakintézetünkben, a Dunakanyar egyik legfestőibb környezetében, Dömösön (www.kekkereszt.org).  A háromhetes gyógyítón a részvétel térítésmentes, csak egy háziorvosi beutaló szükségeltetik hozzá.

Szeretettel várjuk alkalmainkra szerdánként  18.00 órától a Kecskeméti Református Egyházközség Gyülekezeti Központjában.

Megközelíthető a Kálvin térről (az Újkollégiummal szemben). Alkalmaink ökumenikusak.

További segítséget és tájékoztatást a Kecskeméti Kékkereszt Csoportban kaphat, vagy a lenti elérhetőségeken:

Hodánics Tamás, addiktológiai konzultáns, klinikai lelkigondozó, református lelkipásztor:

Tel: +3630/375-9488 email:  Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet.

Dr. Varga Miklósné csoportvezető:

 

T: +3630/531-3760 email:  Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet.

 


 

 

 

"Erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál."

/Példabeszédek 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable