• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size

A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


Reménysugár - Gyermeknap

A sport jegyében telt a Reménysugár Gyermeknap

„Jézus az igazi csapatkapitány!”- ezt énekelték közösen a gyermekek és a szülők a református gyülekezet Tóth Endre termében múlt vasárnap, a hatodik alkalommal megrendezett Reménysugár Gyermek- és Ifjúsági Napon. Nem véletlen a sportos hasonlat, az idei rendezvény egyik főmotívuma ugyanis a 2010-es futball világbajnokság volt.

A sokszínű, egész napos programsorozat énekszóval kezdődött, azután pedig a szülők mutatták be azt a mesejátékot, amelyre már hetekkel ezelőtt készültek. Később kézműves foglalkozásokból válogathattak kicsik és nagyobbak egyaránt: kipróbálhatták a krumplinyomdázást, terményekből képeket készíthettek és az origami hajtogatás titkaiba is bepillantást nyerhettek. Akik sportos feladatra vágytak, a tornateremben dekázhattak a focilabdával, vagy más ügyességi játékokon vehettek részt. Emellett társasjátékok és aszfaltrajzolás is várta a csemetéket. A közös ebédet a Ki Mit Tud? követte, ahol ének és hangszer, vers és mese, vicc, tánc és ügyességi kategóriákban lehetett jelentkezni. Délután táncházzal zárult a játékos nap.

- Bár a rendezvényünk főmotívuma idén a foci világbajnokság, a legfontosabb célunk ezúttal is az volt, hogy megmutassuk, hogy Jézus Krisztusban nemcsak a templomban lehet együtt lenni, hanem az élet bármely területén: a hívő emberek mindennapjaiba éppúgy beleférnek a vidám, szórakoztató programok, tudva azt, hogy ezt is Isten dicsőségére tesszük (IKor.10,31) A mi küldetésünk a Reménysugár Nappal az, hogy Jézus életét, tanítását hirdessük a világban – nyilatkozta a Kecskeméti Lapoknak Ritter Nándor lelkipásztor, a rendezvény szervezője. – A másik értéke ennek a napnak, hogy gyermekekkel együtt mindkét szülőt várjuk. Ebben a rohanó világban ugyanis nagyon kevés idő jut a családokban a közös időtöltésre, itt pedig együtt játszhatnak, együtt jelentkezhetnek a vetélkedőkre, és a közös élményekkel szorosabbra fűzhetik a családi kötelékeket megtapasztalva Isten szeretetét.

A gyülekezethez tartozó családok, és a város más iskoláiba, óvodáiba járó kicsik és nagyok legalább kétszázan összegyűltek ezen a napon, hogy tartalmasan, szeretetben töltsék el az Úr napját, a vasárnapot. A programsorozat végén a meglepetés sem maradt el. Azok a gyerekek, akik a különböző foglalkozásokon összegyűjtöttek legalább öt fabatkát, ajándékkal térhettek haza: könyvvel, csokoládéval, másrészt annak tudatában, hogy egy jó csapatba tartoznak, melynek a kapitánya Jézus.

 

 

"Erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál."

/Példabeszédek 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable