• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size

A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


Igehirdetések a házasság hete alkalmából

A Házasság Hete és a Házasság Világnapja rendezvénysorozatot már több éve megrendezi számos civil szervezet és egyház. Ennek keretében február 11. és 20. között több mint húsz helyszínen közel ötven rendezvény hívta fel a figyelmet a házasság és a család fontosságára. A rendezvénysorozat megnyitójára február 11-én a Parlamentben került sor.

„Az elmúlt hónapokban tízmillió alá csökkent Magyarország lélekszáma, ami egyébként már évekkel korábban bekövetkezett volna, hogyha a Kárpát-medence magyarságának egy jó része nem települt volna át Magyarországra” – mondta Soltész Miklós. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerint azonban örömteli törekvések is vannak, mégpedig hogy a közvélemény-kutatások adatai azt mutatják, hogy a házasság intézményének presztízse változatlanul erős, a házasság továbbra is a legtámogatottabb és legmegfelelőbbnek tartott párkapcsolati együttélési forma.

„Egy férfi, és egy nő életszövetsége a házasság, Magyarországnak, és az egész Európai Uniónak saját léte és küldetése érdekében hatalmas megújulási folyamaton kell keresztül mennie – mondta Rónaszékiné Keresztes Mónika, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Népesedéspolitikai Albizottságának elnöke, aki szerint egyre több ember fél, vagy nem akar hosszú távú felelős döntéseket hozni, egy életre valami, vagy valaki mellett elköteleznie magát. „Márpedig a gyermek a jövő társadalmának záloga, nem lehet múló szeszély következménye, a gyermek olyan gyümölcs, amely ha jó fán terem, sok értéket hoz létre, de a fát gondozni kell” – mondta a képviselőnő.

A Házasság Hete azért lett rövid időn belül nagyon népszerű, mert Isten munkálkodik benne, vélekedett Bíró László, tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Kar családreferens püspöke, a Magyar Katolikus Családegyesület elnöke.

„A család a társadalom alapsejtje, és egy vitathatatlan érték” – kezdte gondolatait Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, aki egy igerészt is megosztott a jelenlévőkkel: 'Nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erőnek, a szeretetnek, és a józanságnak a lelkét.' A püspök kiemelte, hogy ha ezt az igerészt a házasságra vonatkoztatjuk, akkor csodálatos, és megfontolandó üzeneteket kapunk.

Az idei Házasság Hete - Magyarország 2011 házaspárja Szabó Endre orvos, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének korábbi elnöke, és felesége, Szabóné Nemesy Krisztina gyógyszerész. A házaspár nagyon fontosnak tartja ezt a mozgalmat, és örömmel vállalták, hogy idén ők legyenek a kezdeményezés arcai.

Bővebben: http://www.reformatus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=27031%3Aveled-vagyok-egesz&catid=101%3Akozlemenyekhirek&Itemid=269&lang=hu


A program keretében a Kecskeméti Református Templomban esténként igahirdetéseket és előadásokat hallhattunk, melyeket most honlapunkon is meghallgathatnak:

http://www.krek.hu/index.php?option=com_biblestudy&view=studieslist&Itemid=42〈=hu

 

 

"Erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál."

/Példabeszédek 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable