A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


Farsangi bál
There are no translations available.

Gyerekfarsang

Tik-tak ketyeg az óra, múlnak a percek, peregnek a napok, s búcsúztatjuk a telet.

Farsang, télbúcsúztató, vidám örömteli együttléttel örvendeztetett meg bennünket, akik a gyermekfarsangon voltunk. Jelmezbe bújva, kicsit más bőrében lehettünk azok, akik álmunkban szeretnénk lenni. Volt itt szorgos méhecskétől kezdve vízi tündéren át nyuszika, elefánt, apró Piroska, kalapos gomba, ördög, felsorolni is sok. Még a hét törpe is ellátogatott hozzánk!

Egy rövid ideig elgondolkodtunk, mit mutatunk a világnak és kik is vagyunk valójában? Mert egyszer eljön majd az idő, amikor meg kell állnunk Isten előtt, és le kell vennünk minden álarcot, s ott fog kiderülni, hogy kik is vagyunk valójában!

Bölcsen éljünk hát az időnkkel!

A gyerekeknek nyolc helyszínen különböző akadályokat, feladatokat kellett megoldaniuk, hol egyedül, hol közösen, lábat, kezet, fejet használva. Mikor ebben már jól elfáradtak, a közös tánc vidámságával tarkítottuk az alkalmunkat. A zsűri értékelte a jelmezeket és a döntéseit nagy tapssal erősítette meg a tisztelt publikum.

Közös énekkel adtunk hálát Istennek az alkalom végén.

Dicsőség Istennek, hála és köszönet a szervezőknek és szolgálóknak!

Képek a GALÉRIÁBAN

http://www.krek.hu/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=100%3A20110312-gyermekfarsang&Itemid=29〈=hu

Gyülekezeti Farsang

A farsangi idő hangsúlyozottan az élet igenléséről szól, a színes kavalkádjával, vidám, zajos alkalmaival. Elege van már az embereknek a fázásból, a búskomor sötétségből, jó kijönni a fényre, a melegre! Az ünnepekkor gyakran történik meg, hogy túlzásokba esünk, mert az ünneplés sem olyan egyszerű a mai rohanó világunkban. A vidámkodást felváltják a durva tréfák, sértő megjegyzések (torkollanak), akárcsak a közös étkezéseken a mértéktelenség, a részegség irányába mennek el a dolgok.

Nem szidva a világot, de nem is csukott szemmel közlekedve benne szerveztük a gyülekezeti farsangunkat úgy, hogy a böjt kezdetéhez közel legyen. Mert így jön ki egy nagyon fontos tapasztalás, a farsang pedagógiája egyházi megközelítésből. Ugyanis, amint mi jól érezve magunkat voltunk az asztal közösségében, a tánc örömében, beszélgetve, közelebb kerülve egymáshoz. Ebben az életet igenlő helyzetben lehet igazán átélni és értékelni, hogy ezt az életet, amit mi most annyira élveztünk, Valaki, irántunk való szeretetből föláldozta, hogy ne csak ideig-óráig vigadozzunk, hanem az örök mennyei menyegzőn is együtt lehessünk. Ezt élhettük át másnap a templomban, mikor az Igével való találkozásban, az Úrvacsora közösségében az értünk önmagát feláldozó Jézus Krisztusra emlékezhettünk, hálát adva ezért a mérhetetlen szeretetért.

A köszöntő gondolatok után, a gyönyörűen megterített asztalokhoz telepedve elfogyasztottuk az igen finom vacsorát. Minden elismerésünk Mészáros Jánosnak és csapatának (konyhájának). Ezután következett a nyitótánc, amit a családos körünk bátor tagjai tanultak meg Molnár Tamás vezetésével erre az alkalomra, nagy örömünkre! Szemet gyönyörködtető volt látni a generációk találkozását, s hiszem, hogy ez is jó alkalom volt arra, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, egy közösséggé kovácsolódva. Az adott hangulatot a kiváló élő zene, csak fokozta, kedvet adva mindenkinek párjával a táncra! Az est tánccal és sok beszélgetéssel telt, kihasználva az alkalmat. A tombola sok örömet és derültséget szerzett a részvevők körében.

Azt gondolom, mindnyájunknak szép emlékként tevődik el ez az este, mert újra megtapasztalhattuk milyen jó testvéri közösségben lenni!

Ritter Nándor

Video a nyitótáncról PALOTÁS

Képek a GALÉRIÁBAN

http://www.krek.hu/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=102%3A20110312-farsangi-bal&Itemid=29〈=hu

 

 

 

"The name of the Lord is a strong tower: the upright man running into it is safe."

/Proverbs 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable