• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size

A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


Bibliaolvasó Maraton 2011

„ Ó, Urunk, mi Urunk!
Mily felséges a te neved az egész földön,
az égen is megmutattad fenségedet!
Gyermekek és csecsemők szája által is
építed hatalmadat ellenfeleiddel szemben,
hogy elnémítsd az ellenséget és a bosszúállót.”

(Zsoltárok könyve 8,2-4)

A forró kávé illata bejárta a lakást. Álmosan ülök az asztalnál, lassan kavargatom a kávémat. Azon gondolkozom, hogy milyen is lesz ez a mai szombat, a „Nyitott ajtó, nyitott könyv és nyitott szív” Bibliaolvasó maraton. Tavaly a templomban voltunk, idén a Presbiteriben leszünk. Hányan fognak eljönni az idén? Lesznek-e új arcok az ismerősök között? Tegnap tovább kellett bent maradnom így nem tudtam segíteni Simonné Máriáéknak a rendezésben, a csinosításban.
Gyorsan felöltöztem és siettem a Presbiteribe. Az Úrral fogok találkozni. A könyvesboltban nyitott ajtók fogadtak, a Presbiteriben tisztaság, rend hívogatott. A tavaszi virágok színpompája ékesítette a szobát. Volt zongora és a székeken párnák, hiszen lesznek, akik hosszabb ideig akarnak itt maradni,hallgatni a felolvasót A lépcső melletti kis konyhában kávé, tea, ásványvíz állt a szolgálók rendelkezésére, és külön öröm volt a felújított WC-k is.
Nyolc órakor a Reményforrás bibliakör nyitotta meg a napot, és a kihangosítás következtében az ajtónál ülők, sőt az ajtó előtt állók is hallgathatták az Igét. A testvérek mosolyogva érkeztek és csillogó szemmel távoztak, és mindenkihez volt egy kedves szavuk.
Az idő kiderült, melegen sütött a nap, az ajtókat teljesen kinyitottuk. A szívünket is. A könyvesbolt kirakatánál egyre többen álltak meg. Egy nagymama az unokáját sétáltatta, többször visszatért később a templom oldalán napoztak és fürdették lelküket az Igékben. Volt egy fiatalokból álló csoport is, akiket az éneklés csalogatott az ajtóba. Szégyenlősen mosolyogtak, nem tudták eldönteni, hogy bejöjjenek-e, bejöhetnek-e. Természetesen voltak rossz szándékú látogatóink is. Akiket csak a” mit vihetek el, lophatok el”, motivált. Egy megjátszott rosszullét a lépcsőn és gyorsan eltávoztak üres kézzel. Voltak, akik elmentek és be sem néztek, hangosan beszéltek, egymás szavába vágva. Voltak, akik vásárolni akartak egy autókulcstartót, mert fontosnak érezték az Igét még a kulcstartón is.
A bibliai időutazás egyre közelebb vitt minket Istenhez és egymáshoz. A közösen énekelt dicséretek és zsoltárok egyre magabiztosabban zengtek, a nap végére megerősödtünk ebben is. Az ötórai istentiszteleten Szabó Zsuzsa lelkésznő igehirdetése koronázta meg a napot .A zarándokútról beszélt, a saját és együttes utunkról Jézus Krisztus felé. Lépcsőfokról lépcsőfokra tesszük meg az utunkat. Küzdelemmel, szűkölködéssel,de szeretettel, gazdagodással és egymásra figyeléssel,hálával a szívünkben.
A böjti időszakban ilyen lelki napok feltöltenek minket és a szeretet szolgálatával adhatjuk át családunknak és gyülekezetünknek.

Dr. Soós Györgyi


„ Uram, szereteted az égig ér,
hűséged a fellegekig.
Igazságod olyan, mint a hatalmas hegyek,
ítéleteid,mint a nagy mélység,
embert és állatot megtartasz,Uram.
Mily drága a te szereteted, Istenem!
Szárnyad árnyékába
menekülnek az emberek.
Dúslakodnak házad bőségében,
örömöt árasztasz rájuk,mint patakot.
Mert nálad van az élet forrása,
A te világosságod által látunk világosságot.”

36.zsoltár 6-11.

Több kép a GALÉRIÁBAN

http://www.krek.hu/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=104%3A2011-bibliaolvaso-maraton&Itemid=29〈=hu

 

 

"Erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál."

/Példabeszédek 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable