• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size

A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


Ti felkiáltójelek vagytok!

„Egy nap, ami nem érted van, de igazán rólad szólhat” – ígérte egy hang a Szeretethíd beharangozó videójában. A Kárpát-medencei református önkéntes napok résztvevőinek nyomába eredtünk, hogy megtudjuk, tényleg így történt-e? Kik és hogyan szolgáltak május 20-21-én? Erről szól – korántsem teljes – budapesti körképünk.

A pénteki hivatalos megnyitó után a Lónyai Utcai Gimnázium udvarán összegyűlt önkéntesek átvonultak a közeli Nehru partra szemetet szedni. A Duna-parton szorgoskodók egyik csoportja „lónyais” diák volt, a másik egy budaörsi baráti társaság, köztük a Deák Bárdos család négy tagja. „A gyerek osztálytársának anyukája szervezett be minket,” – mondja az édesanya, a közelben dolgozó férje siet hozzátenni, a szándék megvolt bennük, a helyszín ötlete jött a kedves ismerőstől.

Hasonló munkát végzett másnap reggel tucatnyi református önkéntes Zuglóban. A Kassai téren szedtek szemetet, s nem ez volt az első Szeretethíd, melyen részt vettek. „Nagyon könnyű dolgunk van tavalyhoz képest” – árulta el egyikük. Akkor egy gyermekjóléti intézmény területét tisztították meg. A zöld területet nyáron gyerekek táboroztatására használják, de télen hajléktalanok húzódtak a fák közé. „Ezek az emberek ott éltek, nagyon sok szemét és mocsok maradt utánuk, azt mind el kellett takarítani, mire elkezdődtek a táborok” – emlékszik vissza Regina.

A kerület alpolgármestere, Kovács Balázs is gumikesztyűt húzott, ő is részt vett a csikkvadászatban. Mint mondta, önkormányzati pénzből nem tudják kifizetni Herminamező legszebb és legforgalmasabb terének folyamatos tisztán tartását, ezért a környék lakói nagyon hálásak az önzetlen szemétszedésért. Miközben arról beszélgettünk, hogy a parkban tilos kutyát sétáltatni, két eb is megjelent, hogy egészségügyi sétáját a tiltó táblák közvetlen közelében végezze el. Csak remélni tudjuk, hogy az őket pórázon vezető gazdik elgondolkodtak a szeretethidas pólóban görnyedező, nejlonzsákos embereket láttán.

A teljes riportot itt olvashatja:

http://www.reformatus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=27482%3Ati-felkialtojelek-vagytok&catid=133%3Ahatter&Itemid=508&lang=hu

 

 

"Erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál."

/Példabeszédek 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable