• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size

A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


FOGADJ ÖRÖKBE egy NAGYMAMÁT vagy NAGYPAPÁT!

A Margaréta Otthon és a Kecskeméti Református Egyházközség évek óta végez közös szolgálatot az idősek felé. Az idősek otthona minden vasárnap református istentiszteleti lehetőséget biztosít az érdeklődők számára. Gyülekezeti tagok és lelkészek hűségesen élnek ezzel a szolgálati lehetőséggel.   
A hétköznapokban ezt a lelkigondozói tevékenységet egészítette ki 20 református diák látogató szolgálata. A program címe ez volt: „FOGADJ ÖRÖKBE egy NAGYMAMÁT vagy NAGYPAPÁT!”.

A felvállalt munka bibliai alapgondolata:
Az ajándékozó bővelkedik, és aki másokat felüdít, maga is felüdül.” (Péld. 11,25)

A heti rendszerességgel végzett látogató szolgálat, az idősekkel együtt töltött idő, az egyre szorosabbá váló kapcsolatok azt bizonyították, hogy aki kész adni, az sokszor többet kap, mint amennyit adott.

A húsz önkéntes diák, a hét egyik (előre egyeztetett) napján meglátogatta a tíz „örökbefogadott nagyszülőt”. Ezeken a látogatásokon beszélgetés, felolvasás, kerti séta stb. történt. Azt tapasztalták a résztvevő diákok, hogy az aprócska törődés is sok-sok örömet tud szerezni az időseknek.

 Kiemelkedő eseménye volt az alkalomsorozatnak az, amikor a húsvét előtti héten közösen készültek diákok és idősek a közelgő ünnepre.
Szép és megható alkalma volt a programnak az is, amikor záróeseményként szeretetvendégséget készítettek a résztvevő diákok, így vendégelve meg „nagyszüleiket”.

Bízunk abban, hogy a tanévvel nem ér véget a segítőkészség, az idősek iránti felelősség gondolata. Reméljük, hogy ez abban is megnyilvánul majd, hogy a szervezett programtól függetlenül is folytatják diákjaink a látogatást. Erre nézve a záró alkalmon megfogalmazódtak vállalások: van, aki a nyári szünetben is tartani szeretné a kapcsolatot a látogatottjával.

A fenti program a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által támogatott TÁRsadalmi Szolidaritási Program keretében valósult meg.

Pál Ferenc (lelkész-vallástanár)

 

 

"Erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál."

/Példabeszédek 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable