A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


A Szeretet-hetekről
There are no translations available.

 A Kecskeméti Református Egyházközség Emmaus házában 2006 nyarán első alkalommal rendeztük meg a Szeretet Hét címet viselő tábort. A gyülekezeti kezdeményezés célja az volt, hogy a határon túli magyar és a kecskeméti gyermekek közös táboroztatásával a résztvevőkben megerősödjön az istenszeretet, a testvérszeretet, a hazaszeretet és a természetszeretet tudata.

Azóta már hét Szeretet-héten közel 400 gyermek vehetett részt. Gyermekcsoportok érkeztek a kárpátaljai Tivadarfalváról, a vajdasági Bácsfeketehegyről és Újvidékről, a partiumi Biharfélegyházáról és Biharvajdáról, az erdélyi Kolozsvárról és Magyarbikalról, valamint a felvidéki Alistálról. A gyermekek és a szervezők között barátságok kötődtek, ezért a Kecskemét melletti táborban résztvevők a következő évben meghívást kaptak egy határon túli Szeretet-hétre is. Így a 2. Szeretet-hetet Kárpátalján, a 4. hetet a Vajdaságban szervezhettük meg, az idén júniusban pedig a VI. hetet Alistálon töltöttük.

Szép hagyománnyá vált, hogy minden tábor elején elültetünk egy Szeretet-fát, amely kifejezi a szétszakítottság ellenére való összetartozásunkat. Egy beregszászi újságírónő így foglalta ezt össze:

„A határok elválaszthatnak, de a szeretet összeköt. Fontos, hogy a Kárpát-medencében egymástól elszakítva, határokkal elválasztva élő magyar gyerekek közelebbről is megismerjék egymást, tudjanak egymásról, ne legyen senki számára meglepő, ha azzal szembesül, hogy a határ túloldalán is beszélnek magyarul. Hisz ott is testvérek élnek. A legjobb módszer egymás megismerésére a személyes találkozás. A határon túliak szíve óriási, vendégszeretetük példamutató, amelyet sok kecskeméti gyermek is megtapasztalhatott már, és töltődhetett fel az ott élő emberek szeretete, erős hite által. Ha ilyen táborokban ismerik meg egymást a más-más országban élő magyar gyerekek, akkor nem fognak egymásról úgy beszélni, hogy megjöttek a románok, az ukránok vagy a szerbek. Mert látják: ők mindannyian egy nemzethez tartoznak.

Lám, mint oly sokszor a történelem folyamán, Kecskemét ismét példát mutat. Merthogy a kecskeméti református gyülekezet áldozatvállalása példaértékű, mivel szinte teljes mértékben egyéni adományaiknak köszönhetően táborozhatnak a gyerekek - Ha ezt mind többen követik, hiszem, hogy nem ismétlődhet meg az a bizonyos szégyenteljes december ötödike…”

Az anyaországgal való minél jobb kapcsolat és a kötődés kialakítása érdekében Isten segítségével az idén nyáron is két tábort szerveztünk: egyet a felvidéki Alistálon, azoknak a gyermekeknek, akik az előző években már jártak emmausi Szeretet-héten és közben szépen felcseperedtek; a napokban, augusztus 9-én ért véget az alaptábor, a VII. Szeretet-hét az Emmaus konferencia-házban.

Szeretettel gondolunk azokra a határon túli testvérekre is akik majd a jövőben csatlakoznak hozzánk, hogy együtt épüljünk, így a Horvátországi Baranya megyében és Burgenlandban élő testvéreinkre is.

Köszönjük mindazoknak a segítségét, akik jó szívvel támogatták az idei Szeretet-hetek létrejöttét adományaikkal és közbenjáró imádságaikkal!

       A tábor szervezői

A VI. és VII.Szeretet héten készült képek megtekinthetők a galériában

 

 

 

"The name of the Lord is a strong tower: the upright man running into it is safe."

/Proverbs 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable