• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size

A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


Családos hét Emmausban

Sokféle fából faragtak bennünket, akik idén is Emmausban nyaralhattunk, de nagyszerű az az érzés, hogy mindez mit sem számít, mert mindannyian egytől egyig egy hatalmas családba tartozunk, Isten családjába. Tanulhattunk erről, hogy minden fa értékes: az egyszerű fűztől a legértékesebb mandzsu juharig, hiszen emberi találmány a ragsorolás, a hozzátársított ajándék szabja meg az értékét, járhattunk Isten országában, s házassági problémákról, gyermeknevelési kérdésekről beszélgettünk. Csodálatos volt épülni egymás hite által a bizonyságokból, a filmelemző beszélgetésből és a spontán alkalmakból. Szinte kézzel foghatóvá vált Isten áldása, ahogy gondoskodott rólunk percről percre.

Nem volt hiány programból: újszülött kortól az idősebb korosztályig mindenki otthon érezhette magát. Délelőtt és délután előadásokon vehettünk részt mi felnőttek, majd csoportbeszélgetéseken még mélyebben beszélgethettünk a felmerült kérdésekről. Ez idő alatt a gyermekeinkre szabadidejüket a családokra szánó áldott kezű szolgálók vigyáztak nagy gonddal, lelkiismeretesen. Koradélután kézműveskedhettünk, íjászkodhattunk, s a vacsora előtt a testmozgás sem maradhatott el: hol fociztunk, hol futóversenyen vettünk részt kicsik és nagyok egyaránt. A vacsora után az est fénypontja következett: minden este Pancsinelló történeteiből ismerhettünk meg egyet, szülők adták elő, s ezen előadásokon igen jókat nevettünk, épültünk. A gyermekek takarodója után fórumbeszélgetéseken vehettünk részt, amelyek gazdag gyümölcsöt teremtek, sokszor hajnalig is eltartottak. Idén sem szegtük meg a már szlogenné váló mondatunkat: Emmausba nem aludni járunk, hanem minél többet imádkozni, beszélgetni Isten nevében!
Méltó zárása volt a lelki hetünknek a közös istentisztelet és úrvacsora, ahol szem nem igen maradt szárazon, Isten Lelke áradt és áradt. Mindenki valamely testvérétől kapott egy személyre szabott Igét, s nehéz volt, de szombaton el kellett válnunk. Valamennyien hazamentünk a hegyről, hogy ki-ki otthon is tegye a dolgát, elvégezze a szükséges munkáját Isten országának építése ügyében. 

Ritter-M. Ida

 

 

"Erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál."

/Példabeszédek 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable