A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


Felnőtt konfirmáció
There are no translations available.

KONFIRMÁCIÓ

Mit is jelent ez a szó? MEGERŐSÍTÉS. De ki erősít meg és mit?

A szokásos konfirmációs válasz: „A Szentlélek Isten erősíti meg ébredező hitünket.”

Igen, de hol van ebben a mi részünk? A konfirmandusok így mondták: „Megerősítjük szüleink fogadalmát.”, „Megerősítjük Istennel való szövetségünket.” „ Megerősít minket a közösség és felhatalmaz arra, hogy Isten gyermekei legyünk.”

A confirmation angol szó akkor jelenik meg előttünk, ha faxot adunk fel, s a gép megerősíti, VISSZAIGAZOLJA, hogy elküldte a levelet. Átment a rendszeren, megérkezett a címzetthez. Azaz, megerősítjük, hogy MEGKAPTUK ISTEN ÜZENETÉT.

Üzenetét arról, hogy szeret, hogy halálosan szeret bennünket. S nem tudunk ellenállni hívásának, mert Ő sokszorosan megerősítette azt fogantatásunktól kezdve, életünk minden napján. Akinek „átjött” ez az üzenet, annak kell konfirmálnia.

Mert, aki konfirmál, az visszaigazolja, megerősíti a gyülekezet közössége előtt, hogy érti Isten szavát, a Bibliát, hogy vágyik közösségben élni Vele és másokkal.

A FELNŐTTKONFIRMÁCIÓ különleges lehetőség azoknak, akiknek szülei, vagy akár maguk is ifjúkorban még nem „vették az üzenetet”, akiknek nem volt mit megerősíteni.

S ennek szépsége, hogy bármikor lehet Istenhez közeledni. Nincsenek már elvárt idők, s egyre kevesebb a kényszer – fontosabb a saját döntés, a személyes elköteleződés.

Hogy valóban megerősödjünk a hitben. Megerősödjünk életünk hordozására, embertársaink szolgálatára, Istenben való bizalomra.

Igazi kézfogás ez. Valódi szövetség – egy életre, az örök életre.

Az elmúlt évben is volt több csoport, akik felnőtten, sok út megjárása után vállalkoztak arra, hogy fogadalmat tegyenek. Istennek legyen hála értük. Életutak találkoztak Isten keresztútjával, s értették meg, hogy más úton kell továbbmenni. De most már nem egyedül.

Fogadjuk őket a gyülekezet közösségében testvéri szeretettel, bátorítsuk őket, hogy megérezzék: otthonra találtak templomunkban, szívünkben!

Minden esztendőben indul csoport, bárkinek lehet csatlakozni! Bíztassuk a keresőket, kérdezőket, helyüket nem találókat, s segítsünk nekik beépülni valamelyik csoportunkba, hogy erősíthessük egymás hitét – ők a frissességgel, mi a bölcsességgel.

Isten legyen a mi gyülekezetünk őriző pásztora, hogy minden elveszett bárány megtaláltasson!

Fodorné Ablonczy Margit

 

 

 

"The name of the Lord is a strong tower: the upright man running into it is safe."

/Proverbs 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable