• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size

A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


2011 Az Önkéntesség Európai Éve

„Ezernyi módon járulhatunk hozzá a világ jobbá tételéhez." - Nyilatkozta Kofi Annan.

Az „önkéntes tevékenységek” - kifejezés a bármilyen formában végzett, formális, vagy nem formális önkéntes tevékenységekre vonatkozik, amelyeket a személy szabad akaratából, egyéni választása és motivációja alapján, a pénzügyi haszonszerzés szándéka nélkül végez. Az önkéntes tevékenységek mind az önkéntesnek, mind a közösségeknek és a társadalom egészének a javára szolgálnak. Emellett az emberi, társadalmi, generációs vagy környezetvédelmi szükségletek és problémák kezelésének eszközei is az egyének és a szervezetek /legtöbbször nonprofit – szervezet/ számára.

A Kecskeméti Református Gimnázium három volt diákja szép példát mutat/mutatott erre: Szabó Viktor, aki szeptemberben a Logos Hope nevű óceánjáró hajóra szállt, (ami 2009 óra járja a világot/)hogy 2 kemény éven át szolgálja az Urat; Varga Mercédesz, aki a nemrég tért haza Franciaországból és Szalkai András, aki éppen most esett át a kiképzésen, hogy azt követően 10 hónapot szolgáljon egy Párizs környéki ökumenikus kampuszban.

Ez a három szolgálatkész és bátor fiatal együtt vallja:

„ha az emberek valamilyen cél érdekében összefognak, hogy egymást segítsék és támogatást nyújtsanak a rászorulóknak, az a társadalom egészének és az egyes önkénteseknek éppúgy hasznára válik. Az önkéntes tevékenység révén új ismeretekre tehetünk szert, tökéletesíthetjük szaktudásunkat és kiszélesíthetjük társadalmi hálózatainkat, aminek köszönhetően gyakran új és jobb álláslehetőséghez juthatunk. Az önkéntesség emellett hozzájárulhat személyes és szociális fejlődésünkhöz is.”

Önkéntes munkájuk során ők maguk is szembesülnek nehézségekkel. Az őket alkalmazó szervezetek igyekeznek már a felkészítésük során megadni minden segítséget az előttük álló problémák leküzdéséhez.

Sz. V.:  „Bár a kaland és a világlátás is vonz, elsődleges célom, hogy segítsek más embereknek - fizikai és lelki értelemben egyaránt. Szeretném megosztani másokkal mindazt a szeretetet, törődést és reményt, amit eddigi életem során Istentől kaptam” – mondta, és írta honlapjára, indulás előtt.

„Azt is szeretném, ha ez a két év minél több ember számára hasznos és áldásos lenne. Ezért honlapomon szeretném megosztani a hajón szerzett élményeimet.”

-Szabó Viktor a Hollandiai felkészülés után Malajziából jelentkezett.

www.szaboviktor.hu

Itt naprakész jelentkezéseit olvasva képekben követhetjük az utat, amit a hajóval megtesz Viktor, na meg az kb. 400 fő - munkatárs és önkéntes - akik megközelítőleg 50 különböző országból érkeztek szolgálni. A hajó szinte teljesen önellátó: saját fodrászata, péksége, óvodája és iskolája van. Az önkéntesek általában a hajó működéséhez szükséges feladatokat látják el (konyhai feladatok, takarítás, a hajó karbantartása), további a helyi lakosok felé szervezett szolgálatokban, programokban vesznek részt.

A Logos Hope általában két hetet tartózkodik egy-egy kikötőben. Ez alatt az idő alatt a helyi lakosok meglátogathatják a hajót, illetve hajón lévő hatalmas könyvesboltban több mint 5000 könyvhöz juthatnak hozzá ingyen, vagy nagyon jutányos áron.

A legénység célja, hogy tudást, segítséget és reményt vigyen a világnak. Ott segítenek, ahol éppen szükséges.

Reméljük, fiataljaink példája még több embert ösztönöz cselekvésre, hiszen még hátravan néhány hónap az Önkéntesség Európai Évéből, de hiszem, hogy a szilveszter, egyetlen éjszaka csak egy program végét jelzi majd, és nem az emberi jóságnak, az empátiának a végét jelenti. Sőt! Remélhetőleg inkább vágyat ébreszt a lelkekben jó cselekedetek véghezvitelére.

"Legyen önkéntes! Tegyen a változásért."

Terényi-Kelemen Éva

 

 

"Erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál."

/Példabeszédek 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable