• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size

A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


Kecskemét adománya Kémesnek

2011. november 17-én, csütörtökön Vócsa Szilvia kémesi presbiter, hittanoktató hívó szavának eleget téve, hálatelt szívvel indultunk el - Zilahi Kálmán, Halasiné Polgár Zsófia és jómagam - a Kecskeméti Református Egyházközség adományával az ormánsági Kémesre, egy mikrobusznyi ruhával és székekkel felpakolva.

Reggel 8 órakor találkoztunk az Újkollégium udvarán, onnan indultunk neki az előttünk álló 250 km-es útnak. Fázós, ködös utunkat kellemes társaságban, értékes beszélgetések közepette róttuk, és ahogy fogytak a kilométerek, úgy ritkult a köd, sőt emelkedett a hőmérő higanyszála. Végül a 3 órás út szerencsés megtétele után megérkeztünk a dél-baranyai, 540 lelket számláló Kémesre, ahol szeretettel várt minket a gyülekezet hitoktató-tanítója, vaamint a körzet védőnője, akik hathatós segítsége révén gyorsan kipakoltuk az adományt a helyi ízlésesen berendezett orvosi rendelőben.

Munkánk végeztével teával kínáltak és a közös fotók elkészítése után ebéddel vártak minket a helyi óvoda ebédlőjében. Itt találkoztunk a gyülekezet lelkészével, aki meghívott minket a kovácshidai parókiájára.  Ebéd után körbejártuk az általános iskolát, és részt vettünk egy beás cigány nyelvi órán, majd búcsút intve házigazdáinknak hazafelé még bementünk megnézni a kovácshidai református templomot, ahol Bereczky Örs bemutatta nekünk az Ormánság és  gyülekezetének a történetét.

Hazafelé fáradtan néztük a leszálló alkonyatot, szerencsénkre az út eseménytelenül telt, így nagy örömünkre délután 5 órára hazaértünk Kecskemétre.

Ifj. Ulakcsai Zoltán

 

 

"Erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál."

/Példabeszédek 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable