A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


Keddi Bibliakör
There are no translations available.

"Uram, jó nekünk itt lenni, érdemünk bár oly kevés.

Könnyű lesz így életterhünk és édes a szenvedés.

Szívünket, ha megérinti szent kegyelmed balzsama,

Uram, jó nekünk itt lenni, s nem hagyunk már el soha!"

Családommal a Kecskeméti Református Egyházközség keretében működő bibliakörök egyikén, a Keddi Imakörben veszünk részt. Az Imakör még az ezredév elején alakult Fodorné Ablonczy Margit lp. (Mitka) vezetésével, majd vezetését három éve Szabó Zsuzsanna lp. vette át.

Az imakör feladatának tekinti, hogy imádságban hordozza egyházunk tagjait és eseményeit, a családokat, nemzetünket. A kör - és ezt sokan érezzük - KÖZÖSSÉGFORMÁLÓ. Összejövetelink a Tóth Endre gyülekezeti teremben családias hangulatban telnek. Behatóan tanulmányozzuk Isten igéjét előre meghatározott bibliai tematikában.

Vezetőnk véleményünket kikérve állítja össze a munkatervet. Mindenki számára fontos, hogy fejlődjön - mint hitben, mint tudásban. A létszám 1-20 fő körül mozog, de rendszeresen üdvözölhetünk új tagokat sorainkban. Imában hordozzuk egymás életét, örömmel tölt el bennünket testvérünk boldogsága, gyarapodása, és mindig számon tartjuk a hiányzó testvérek gondját, baját. Betegség, vagy távollét esetén sem feledkezünk meg a másikról.

A születésnapjukat ünneplőket az ige, az ének és kedves testvérünknek, Horváth Enikőnek a verseivel szoktuk köszönteni. Balláné Icuka meghívására Katonatelepen szoktunk eltölteni évente kétszer egy nagyon hangulatos napot, ahol finom ebéd mellett a természetben is tudjuk Istent dicsőíteni. Nyár közeledtével és karácsony környékén Mitka meghívására lehetünk együtt családias közösségben.

A Nótin család számára azért is különleges ez az imakör, mert mind a négy tagja aktívan részt vesz a kör életében. Úgy érezzük, hogy ebben a formában családkánt minőségi időt tölthetünk együtt, formálódva Isten igéje által és tudással telítődve. Áldások sokaságát tapasztalhattuk és tapasztaljuk nap mint nap a közösségben.

A keddi alkalmak után megerősödve, Isten igéjével felvértezve folytathatjuk mindennapjainkat tudván, hogy Istenünkkel miden bajunkat és problémánkat megoszthatjuk, áldó ölelésében érezve magunkat letehetjük nála terheinket.

A kör is egyike az Úr csodáinak, amivel megajándékozza azokat, akik Jézus útját követve igyekeznek az Ő országába.

A keddi Imakör nevében: a Nótin család

 

 

 

"The name of the Lord is a strong tower: the upright man running into it is safe."

/Proverbs 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable