A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


Református bál 2012
There are no translations available.

„Mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak.”
Prédikátor könyve 3, 1- 2


Hálás szívvel gondolok a tegnapi napra!
Este 7 órakor kezdődött a III. Református Gyülekezeti Bálunk a Nagykonviktusban. Külsőségeiben is szépen megrendezett bál volt. Igényesen, de mégis szolid eleganciával terítették meg az asztalokat, a gyertyák fényei, a virágok és az aranyszínű kövek ünnepivé varázsolták az asztalokat. Az est házigazdái, Ritter Nándor a Filippi levél egyik üzenetével: „Örüljetek az Úrban, mindenkor! Ismét mondom, örüljetek!” köszöntötte az ünneplő gyülekezetet és felesége, Ida egy Kányádi verssel színesítette az estet. Nagy odafigyeléssel készültek erre az alkalomra.
Kuti József nyitotta meg a bált a Prédikátor könyve 3. fejezet verseivel és köszöntötte a megjelent testvéreket. A poharakban csillogó pezsgővel kívántunk egymásnak áldott, szép estét. Az asztali áldást követően tálalták fel a vacsorát: frissen sültek, rántott zöldségek, sült krumpli körettel és salátával. Halk zeneszó mellett, az asztaloknál hangosan szólt az élet: beszélgetések, nevetések. Egymást tisztelő, szerető gyülekezet jött össze. Desszertnek francia krémest szolgáltak fel, ami habkönnyű volt, még a fogyókúrások is megehették.
Testünk táplálása után egy meglepetés tánccal nyitotta meg a Gaszner házaspár a bál táncos részét. Mezőségi táncokat mutattak be. Szerintünk fergetegesen! Gyülekezetünk vállalkozó tagjai, családjai bécsi keringővel fokozták a hangulatot. Éjfélig folyamatosan játszó élő zenekar remek játékával, a kiválasztott számokkal buli hangulatot teremtettek. A közös táncok, a vonatozások, a limbózás megmozgatta minden porcikánkat, az együtt éneklések lelket felemelő hatása kimosta belőlünk az előző napok fáradtságait.
Éjfélkor elérkezett a tombola ideje. Életkortól függetlenül mindenki lázasan várta, hogy nyer-e, kihúzzák-e az ő számait. Nagyon sok felajánlott ajándék került az asztalra. Természetesen idén is voltak, akik több ajándékot nyertek. A cinkos összenézések sejtették: talán összeesküvéssel állunk szemben? Felszabadult nevetések töltötték meg a termet.
A tánc folytatódott tovább, hogy meddig nem tudom, mert egy órakor mi kidőltünk és hazamentünk. Hiába, ilyen hosszú kardio-tréningre nem vagyunk még felkészülve!

Hálásak vagyunk Istennek, a házigazdáknak, a segítőknek, hogy idén is együtt farsangolhattunk!
Köszönjük, a táncos lábú testvéreinknek a felejthetetlen közös táncokat!
Köszönjük, a finom vacsorát, a desszertet!
Isten áldjon mindenkit, aki imádságaiban hordozta ezt a közös együttlétet! Nagy szükségünk van, ilyen megállókra.

Szeretettel! Urbán család

 

 

 

"The name of the Lord is a strong tower: the upright man running into it is safe."

/Proverbs 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable