A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


Gyülekezeti szilveszter
There are no translations available.

A szilveszter hagyományosan az óév lezárása, de egy újnak is a kezdete. Babits erről így ír: ”Már az év, mint homokóra, fordul/elfogy az ó, most kezd fogyni az új(…)”
A nagyvilág harsányan, trombitaszóval, pezsgődurrogtatással, tévéműsorral, bulizással búcsúztatja az óévet. Sokan úgy érzik, szilveszterkor kötelező társaságban lenni, hiszen nem a magányos elcsöndesedés idejének tartják.

Azonban a Tóth Endre-teremben református testvéreinkkel (felnőttek és gyerekek egyaránt) valóban egy nagyobb családban éreztük magunkat. Mindenkivel tudtunk szót váltani, az emberi hangot nem nyomta el a zsivaj; a terített asztalon sokféle étel, mindenki készített valamit, igazi szeretetvendégségben érezhettük magunkat.
Aztán eljött az ideje az elcsendesedésnek:  egy csoportos beszélgetésben mindenki beszámolt arról, milyen  nagy megtapasztalása volt az óévben. A csendes önfeltárulkozás, a nyíltság számomra mindig megejtő ezekben a beszélgetésekben.
A körtánc sem maradt el (reneszánsz, hálaadó, Zorba), melyben az összekapaszkodásnak, az összetartozásnak rituáléját élhettük át.

A „Fele sem igaz” játékban pedig legálisan hazudhattunk. Emberismeretből, a nem nyelvi kommunikációból, a testbeszéd és a mimika üzeneteiből kellett kibogozni, vajon melyik válasz a helyes a háromból.
Éjfélkor átmentünk a templomba, és - csak a szilveszterező társaságnak - Ritter Nándor istentiszteletet tartott, miközben kint vadul ropogtak a petárdák, s a féktelen öröm hangjai szűrődtek be, de a békességet mégsem zavarta meg semmi…Kezdődhet az új év, így, feltöltekezve!

 

 

 

"The name of the Lord is a strong tower: the upright man running into it is safe."

/Proverbs 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable