A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


Cserkész nap mint nap
There are no translations available.

Az országos cserkésznap idén május 28-ára esett. Iskolánk cserkészcsapata, a 121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat vállalta magára a feladatot, hogy a környékbeli cserkészeket összehívva együtt töltsük el tartalmasan ezt a hétvégét, felelevenítve a régi barátságokat és új ismeretségeket is kötve. Több, mint 100 cserkész jött el meghívásunkra Vezsenyből, Kecskemétről, Kiskunfélegyházáról, de még Pomázról is.
A délelőttöt egy kosárlabda bajnoksággal indítottuk, 6 csapat mérkőzött meg egymással a két kupáért. Közben – akik épp nem kosaraztak – érdekes előadásokat hallgathattunk internetes adatvédelemről és a Facebook biztonságáról, vagy megnézhették az iskolánkban állomásozó vándorkiállítást. Kora délután a lányok gigászi adag paprikás krumplival vártak minket. Ebéd utáni pihenőként 65 éves emlékeket hallgattunk meg, ugyanis csapatunk öregcserkésze, Dr. Horváth György tartott egy beszámolót az 1947-es franciaországi cserkész világtalálkozóról.

A nap fénypontja, a fergeteges vásár délután kezdődött. Jóslás, célbalövés, kvíz, vetélkedő, kézművesség, képeslapküldés, és még sorolhatnám a rengeteg standot, amit a fiatalok szerveztek, hogy megtöltsék élettel a gimnázium dísztermét. Teaházban pihentük ki a nap fáradalmait, ahol a finom teákon és kakaókon kívül szendvicsek (és persze sok-sok paprikás krumpli) várt minket. Lehetett társasjátékozni, asztalt firkálni, de akár filmet nézni is. A felnőtteket Szabados László tanár úr invitálta egy tudományos borkóstolóra. Hajnalban gyorsan összepakoltunk, majd a tantermekben álomra hajtottuk fejünket. Vasárnap reggel egy ökumenikus istentisztelettel zártuk a programot.


A fényképek megtekinthetők a honlapunk galériájában:

http://vetessy.hu/galeria!

Jó munkát!

Kutasi Bence

 

 

 

"The name of the Lord is a strong tower: the upright man running into it is safe."

/Proverbs 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable