• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size

A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat

Kapcsolat

Honlapunk: http://vetessy.hu

Facebook: http://facebook.com/vetessy

 

Küldetés

A cserkészet meghatározása szerint önkéntes, politikamentes vallásos ifjúságnevelő mozgalom, melynek alapelvei, az Isten, embertársaink és önmagunk iránti kötelességteljesítés. De számunkra, a 121. számú Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat tagjai számára ennél többet jelent a cserkészet. Nekünk a cserkészet közösség és életforma. Olyan közösség, amelyhez jó tartozni és olyan életforma, amely által hasznos és boldog életet élhetünk.

Rendszeres őrsi gyűléseinken, évközi programjainkon és a táborokban a cserkészet értékrendjével összhangban a cserkészmódszer segítségével törekszünk arra, hogy életrevaló fiatalokat neveljünk. Ennek köszönhetően az elmúlt 20 évben cserkészcsapatunk évről-évre növekedett, jelenleg csapatunk közel 170 tagot számlál.

Ahhoz, hogy ennyi fiatalnak tudjuk hasznos és értékes programokat biztosítani, fokozottan támogatjuk tagjaink vezetőképzéseit, törekszünk arra, hogy a cserkészcsapat környezete, az egyházközség, az iskolák és a város megismerje munkánkat, és azon fáradozunk, hogy cserkészeink lelki-szellemi fejlődéséhez a lehető legjobb tárgyi feltételeket biztosítsuk. Emellett kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a cserkészet mindenki számára elérhető legyen, ezért törekszünk arra, hogy a szociálisan hátrányosabb helyzetű cserkészeinket segítsük.

Magyarországon a helyi közösségekkel együttműködve 7 éves kortól mindenki számára nyújtjuk ezt, aki nyitott elveinkre és közössége életében tevékenyen részt vállal. Mindehhez saját nem-formális nevelési módszerünket, a cserkészmódszert hívjuk segítségül:

• kisközösségi (őrsi) rendszer
• fogadalom és törvények
• cselekedve tanulás
• folyamatos ösztönző, vonzó és hasznos programok - főként a természetben
• a magyar kultúra és népi hagyományaink ápolása

 

Korosztályaink

1) Kiscserkészek (6-10 évesek):
Ők a legfiatalabbak, még csak készülnek arra, hogy cserkésszé váljanak. Sokat játszanak és a sok játékban egységgé kovácsolódnak és vezetőik védőszárnyai alatt igazi gyermekkort élhetnek át társaikkal együtt és eközben észrevétlenül megtanulnak közösségben élni.

2) Cserkészek (10-13 évesek):
A(z őrs)vezetőjük irányítása mellett, egyértelműen a cél felé haladva cserkészik be tudományaikat és készülnek a komoly életre. Ennek első lépéseként fogadalommal kötelezik el magukat, amely önálló döntésükként, saját akaratukból helyezi őket erre a pályára. Mozgásterük még kicsi, jól behatárolt, és vezetőjük határoz meg minden lépest és szabályt. Ezt az utat járva együtt tanulnak meg a közösség tagjai lenni.

3) Kószák (14-17 évesek):
A cserkészet keretein túlnőtt, a felnőttségre vágyó, ám "veszélyeztetett" korban lévők csoportja. Nagyok, de nagyobbak akarnak lenni. Önállóan keresnek mindent, és sokkal nehezebben viselik a korlátok szabta folyosókat. Ezért vezetőjük nagyobb teret ad nekik, és meghatározza azt az utat, amerre menniük kell, amin belül "kószálhatnak".

4) Vándorok (18-26 évesek):
A kószálásokból egyre nagyobb portyákat tevők felismerik a helyes irányt, a "boldogulás ösvényét". Ebbe az irányba mennek, de immáron teljesen önállóan, és saját tempójukban. Az útjukat maguk határozzák meg, csak a cél adott. A csapattól tanácsokat, ötleteket kapnak. Az eddig átadott értékek révén, tevékenységükkel egyre inkább szilárd értékrenddel rendelkező, felelősségteljes állampolgárrá válnak: megtanulnak a közösségért élni. 

 

"Erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál."

/Példabeszédek 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable