A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


A 121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat 20. évfordulója
There are no translations available.

Jubileumi élmények

A Keresztapa idegesen szivarozott Kecskemét főterének napsütötte oldalán az embereivel körülvéve, amikor észrevette a felé közeledő kis csapatot. Úgy öten lehettek és Benitot, csúfnevén a Szállítót keresték. Nélküle ugyanis nem lehet megünnepelni a jubileumot, tehát akár a föld alól is elő kell keríteni!

A 121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat október 8. és 14. között ünnepelte újraalakulásának 20. évfordulóját. A mára már több mint 150 fős önkéntes szervezetünk célja, hogy értelmes és hasznos tevékenységet, egy életre szóló közösséget nyújtsunk a fiataloknak. A jubileumi hetünkön karakteres cserkész programokat mutattunk be a nagyközönségnek, amiken keresztül mindenki megtapasztalhatta az élményt, a kisközösségi (őrsi) rendszer és a cselekedve tanulás erejét.

 

 

 

 

 

Ennek keretében szerveztük szombat délután azt a családi akadályversenyt, ahol a résztvevőknek (szülőknek és gyerekeknek együtt) egy maffia klán tagjainak bőrébe bújva kellett logikai és ügyességi feladatokat megoldaniuk, miközben cserkésztudásukat is próbára tették. Többek között a Nagytemplom mögött Danténak kellett segíteni megírni a Gesta Vetessyorumot (a csapat történetét), a Lordok Háza alatt a Politia karmaiból szabadították ki az egyik tagot, a Gyenes téren egy tájolóval kellett megtalálni az enigmát (a kulcsot a börtönhöz) és az ízpróbát még meg sem említettem. A pálya végén természetesen a Szállító kiszabadítása következett és a jól megérdemelt jutalmukat is átvehették a versenyzők. A napot a Kecskeméti Református Gimnázium udvarán megrakott vérbeli cserkész tábortűzzel koronáztuk meg.

Pénteken a bemutatkozáson volt a fő hangsúly. A gimnázium dísztermében teaházat (süteményekkel és gyümölcsteákkal) és táncházat tartottunk, miközben a galériánk többezer képéből vetítettünk. 75 éves emlékeket idézett vissza Dr. Horváth György, aki az 1947-es franciaországi cserkész világtalálkozón vett részt, Szabó Zsuzsanna csapatparancsnok pedig az újraalakulás óta eltelt 20 évről mesélt nekünk. A fiatalok ekkor sem maradtak le a meséről, ugyanis az iskolaépület pár órára a Harry Potter-filmekből ismert Roxfort kastélyává alakult, nekik pedig 2-3 fős csapatokat alkotva kellett megszerezniük a klubszoba varázsigéjét. Miután a Teszlek Süveg beosztotta őket, megkapták a varácspálcájukat és a Tekergők Térképét, amik nagy segítséget nyújtottak a további feladatokhoz (elég nehéz szót érteni egy trollal).

 

A jövőbeli nyílt programjainkra is legalább ekkora készülődéssel várunk minden érdeklődőt, a múlt heti részleteket és fényképeket pedig megtekinthetik a honlapunkon:

http://vetessy.hu/

 

 

 

"The name of the Lord is a strong tower: the upright man running into it is safe."

/Proverbs 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable