A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


A Sion II Nyugdíjasház bemutatása
There are no translations available.

2002 januárjában átadásra került a Sion Nyugdíjasház II. számú, Szarvas utcai telephelye, 41 lakással, boldog, várakozással teli idős emberrel, s hét szolgálatkész dolgozóval. Örömmel mondhatom magam ma is a munkatársi közösség tagjának, akire hat évvel ezelőtt a Budai utcai intézmény tapasztalataival felvértezve rábízatott az új ház közösségének megszervezése, a mindennapok gondjainak megkönnyítése.

„Bizony az egész életünket fel kellett leltározni, hogy elférjünk az új otthonunkban” – mesélte a kezdetekkor az egyik lakó. Mégis a jövőbe nézve, Istenbe vetett bizalommal költöztek be az intézménybe, ahol a nyugalmat, csendet megtalálhatták otthonuk becsukott ajtaja mögött. A társaságot, közösséget pedig az ajtón kívül öt lépéssel, vagy három szám tárcsázása után azonnal, hiszen ily módon rögtön kommunikálhatnak a lakótársakkal, illetve a gondozóval.

Állandó és ünnepi alkalmakkal igyekszünk megtörni a hétköznapok monotonitását, s méltó módját adni ünnepeinknek.

Az elmúlt évtizedek gyors és sokszor előre nem látható változásokat hoztak a demográfiában, egészségügyi, társadalmi és gazdasági körülményekben.

A születéskor várható átlagos élettartam emelkedése a XX. Század jellegzetessége. Az emberek ma tovább élnek, fontossá vált az idős kor életminősége. Az öregedés egyaránt érinti a nőket, férfiakat, hatással van a gazdaságra, egészségügyre.

Ezért fel kell készülni, a jövő tervezésekor számításba kell venni az idősek emelkedő számarányát.

A gyülekezetnek nagy kihívás, s egyben feladat is gondoskodni idős tagjairól. A három telephelyen működő Sion Ház… idős embernek – Isten kegyelméből épülhetett fel. Mert: „Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők. Ha az Úr nem őrzi a várost, hiába vigyáznak rá az őrök. Hiába keltek korán, és feküsztök későn: fáradsággal szerzett kenyeret esztek. De akit az Úr szeret, annak álmában is ad eleget.” (Zsolt. 121,1-2)

Imádságos szívvel adunk hálát a házban az ünnepekért, a hétköznapokért, hogy olyan hajlékban élhetünk és dolgozhatunk – valaki már 10 éve – ahol mindig érezhetjük Isten jelenlétét és szeretetét.

                                                                                    Plasek Tímea

                                                                                     klubvezető

 

 

 

"The name of the Lord is a strong tower: the upright man running into it is safe."

/Proverbs 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable