A képek megtekintéséhez az Adobe Flash Player letöltése szükséges.
Cache Directory Unwriteable
Cache Directory Unwriteable

Útravaló

Ige: Filippi 2,14k

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek."

Online Biblia


?Cserkész TIK
There are no translations available.

2012. november 23-án a késő délutáni órákban a 121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat Tisza István rajának cserkészei gyülekeztek az Ókollégium udvarán. Ezen az estén ugyanis a cserkészpince Tisza István Kutatóközponttá (a továbbiakban: TIK) alakult át, mely tárt karokkal várta a TIK-be jelentkező ifjú nyomozókat. Miután az összes jelentkező megérkezett és megfelelt a szigorú beléptetési követelményeknek, bemutatásra kerültek a TIK ügynökei és nyomozójelöltjei egyaránt. Éppen a szimulációs program folyt, amikor hirtelen egy kazetta érkezett a TIK-be egy gyilkosság helyszínéről: a hangfelvételből az derült ki, hogy az elkövető 24 órát ad a nyomozóknak arra, hogy megtalálják, különben folytatja azt, amit elkezdett...

A nyomozók azonnal kivonultak a tetthelyre, ahol különböző nyomokat, lehetséges bizonyítékokat találtak, így például kongói útlevelet, tádzsikisztáni papírpénzt, gumikacsát és májkrémkonzervet. A bizonyítékok arra utaltak, hogy az elkövető belső ember lehetett, ezért egyesével ki kellett hallgatni a jelentkezőket, mely a TIK dörzsölt, jó zsaru-rossz zsaru módszert alkalmazó nyomozóinak nem okozott nehézséget, sőt, munkájukat még poligráfos vizsgálat is segítette.

Természetesen a gyanúsítottakról – rabosító táblával a kezükben – fényképfelvétel is készült, amelyet követően a laborban folytatódtak az események, ahol rögzítésre kerültek a nyomozójelöltek ujjlenyomatai, írásképüket a TIK grafológia szakértője elemezte, majd a bizonyítékok mikroszkópos vizsgálata után a magyar bankjegyek biztonsági elemeinek bemutatása következett.

A Reflex-teszt játék során fény derült az elkövető kilétére is, így a határidő lejárta előtt sikerült felgöngyölíteni az ügyet, és az összes nyomozó jelölt a TIK teljes jogú nyomozójává vált, melyet a TIK jelvény átadása jelképezett.

Az estét a méltán népszerű puszicsatával folytattuk, amely ismét legendás küzdelmeket hozott a sokszor harcias amazonok és a gentlemenek között.

A sűrű esti program ellenére reggel nem okozott gondot a korai ébresztő. Az összepakolás és a reggeli után még egy kis játék következett, majd elköszöntünk egymástól azzal a jelszóval, ami a nyomozás során is a kulcsszó volt: Légy résen! Az eseményről 363 fénykép készült, itt mindegyik elérhető:http://vetessy.hu/galeria/2012/Cserkesz-TIK/

http://vetessy.hu/hirek/cserkesz-tik

Bibó Zoltán

rajparancsnok

 

 

 

"The name of the Lord is a strong tower: the upright man running into it is safe."

/Proverbs 18,10/

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2016. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2015. évről

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány közhasznúsági jelentése a 2014. évről

Lelkigondozás

SKYPE: lelkigondozas1
Telefon : 06-1-201-0011

TIOP-1.1.1-07

"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"

"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable